Pšenové pizza koláčiky s quakamole
11. JUL 2017

Pšenové pizza koláčiky s quakamole

Alžbeta Jánošíková

Žiadny zástanca zdravého životného štýlu by nemal zabudnúť na pšeno a zaradiť ho do svojho jedálnička. Preto som pre teba pripravila jeden skvelý recept na pšenové pizza koláčiky.

Tradičnú paradajkovú drť som vymenila za quakamole a výsledok stojí naozaj za to! Kombinácia pšena s avokádom, cherry paradajkami a feta syrom je jednoducho vynikajúca. Prajem ti príjemné pečenie! 

Čas prípravy: cca 60 minút 

(10  minút príprava guakamole, 20 minút varenie pšena, 25 minút pečenie)

Počet porcií: 6 pizza koláčikov 

Čo budeme potrebovať? 

  • 1 šálka pšena
  • 1 konzerva opláchnutej bielej fazule (cca 400 g ) alebo 1 ½ šálky uvarenej bielej fazule 
  • 2 vajcia z voľného chovu 
  • 1 lyžička feniklových semienok 
  • 1 lyžičku sušeného oregana 
  • 2 lyžice olivového oleja 
  • himalájsku soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie 
  • 1 zrelé avokádo 
  • 1 hrsť cherry paradajok 
  • 1 šalotku 
  • voliteľné: balkánsky syr, feta syr, mozzarela.. 

pseno

Zdroj fotografie: Alžbeta Jánošíková

 

Ako budeme postupovať? 

Pšeno

Pšeno sparíme vriacou vodou a necháme odkvapkať. 

V hlbokom hrnci zohrejeme olivový olej, na ktorom zľahka a za stále miešania opečieme pšeno (cca 2 – 3 minúty). 

Pridáme 2 šálky vody a stíšime plameň na mierny stupeň. Necháme variť dokým nebude pšeno úplne mäkké. 

Potom ho necháme trošku vychladnúť a pridáme fazuľu, vajcia a ostatné koreniny. 

Ručným (tyčkovým) mixérom vymixujeme do hladkého krému. 

 

Guakamole

Avokádo, cherry paradajky a šalotku nakrájame na malé kocky. 

Osolíme, okoreníme, pridáme olivový olej a balkánsky syr. Poriadne premiešame. 

Hotové guakamole ukladáme na pšenové pizza koláčiky. 

 

Na plech vystaný papierom na pečenie a pokvapkaný olivovým olejom budeme umiestňovať kôpky pšena (odporúčam použiť na tvarovanie lyžicu). 

Navrch pšenových pizza koláčikov dáme dva lyžice guakamole a mierne pritlačíme. 

Necháme piecť cca 25 minút vo vyhriatej teplovzdušnej rúre na 170 stupňov. 

Po upečení ich môžeme začať servírovať. 

Tip:

Miesto guakamole si môžete pripraviť aj domácu paradajkovú drť, na to položiť plátok mozzarely a pokvapkať olivovým olejom. Takto prichystané pizza koláčiky necháte piecť. Po upečení ich ešte ozdobíme rukkolou a môžeme servírovať. 

 

Prajem ti dobrú chuť! 

 

Zdroj fotografie: Alžbeta Jánošíková

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pšenové pizza koláčiky s quakamole

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Podujatia

Akého podujatia by ste sa najradšej zúčastnili?

Mix viacerých aerobicových štýlov
Kombinácia aerobicu a body & mind štýlov
Mám rád každé športové podujatie, kde si dobre zacvičim

Celkom hlasovalo: 57
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.