Cícer v pikantnej omáčke

Alena Pethöová

Pripravte si bielkovinovú bombu v štipľavej omáčke na obed či večeru do 25 minút. 

Cícer v pikantnej omáčke
Zdroj: Tatiana Gernátová, NABITÁ KUCHÁRKA
18. JUN 2020

Príprava: 25 minút

Porcie: 4

Suroviny:

  • 400 g cíceru (konzervovaného, alebo uvareného)
  • 4 veľké mrkvy
  • 1 ČL údenej mletej červenej papriky
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 400 g lúpaných rajčín (konzervovaných, alebo čerstvých)
  • 1 čili paprička
  • 150 ml bio zeleninového vývaru
  • zemiaky
  • 2 ČL medu
  • zopár lístkov čerstvej mäty
  • olivový olej
  • ružová himalájska soľ
  • 3 vetvičky čerstvého tymianu
  • 1 bobkový list

Postup:

Cibuľu nakrájame nadrobno. Olivový olej zahrejeme v hrnci, pridáme cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak. Do hrnca vložíme tiež údenú papriku a premiešame.

Pridáme cícer a na tenké rezančeky nakrájanú mrkvu. Za stáleho miešania podusíme asi 3 minútky, prilejeme lúpané rajčiny, med, zeleninový vývar, soľ, čili papričku a tymian. Všetko spolu premiešame, prikryjeme a podusíme ešte asi 10 minút.

Podávame s ryžou, tarhoňou, zemiakovou kašou, s varenými alebo pečenými zemiakmi. Ozdobíme lístkami mäty.

Výživové hodnoty na 1 porciu: 1203 kJ, 286 kcal, 6 g tukov, 10 g bielkovín, 44 g sacharidov, GL priemer 5

Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER. 

nabitá kuchárka


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Cícer v pikantnej omáčke

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Podujatia

Akého podujatia by ste sa najradšej zúčastnili?

Mix viacerých aerobicových štýlov
Kombinácia aerobicu a body & mind štýlov
Mám rád každé športové podujatie, kde si dobre zacvičim

Celkom hlasovalo: 77
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.